CD-DVD csomagolás, tokozás

CD-DVD csomagolás, tokozás

CD-DVD csomagolás, tokozás
  • 2018. 13 Mar.
  • |
  • by Administrator
  • |

Megszoktuk, hogy az árut kívánatos csomagolásban lássuk a kirakatokban, a tárlók polcain. Igen, akár tetszik nekünk, akár nem, a rosszul csomagolt, semleges megjelenés lehet, hogy olcsóbb, de egyben kevésbé kívánatos a szemünk számára.

Statisztikák bizonyítják, hogy a csomagolás "adja el" az árut, és ebben benne van minden, a grafikai tervtől, a feliratok láthatóságáig, konkrétabban a CD-k esetén a tok formájától a belehelyezett nyomdai anyagokig minden.

Sokan gondolják, hogy elég a fehér csomagolás, a CD/DVD-k esetében a "sima" ablakos papírtasak, ami alig több, mint egy porvédő borítás, bár az átlátszó ablakon keresztül látható a remélhetőleg ízléses grafikával nyomtatott CD felület.

Ha megnézzük az üzletek kínálatát műsoros CD és DVD lemezek tekintetében, rendkívüli változatosságot találunk megjelenésben és csomagolásban. Ennek hátterét idehaza is biztosítani lehet, mindenféle CD-tok, DVD-tok és Blu-Ray tok beszerezhető, ellátható nyomdai anyagokkal, betétlappal, műsorfüzettel, továbbá zsugorfólia, vagy celofán védőborítással.

Ugyancsak választhatók tokok a 8 cm-es CD-hez és DVD-hez, nemkülönben a névjegykártya CD/DVD-hez. Az ötletek kimeríthetetlenek az alakos CD-től a "szagos", szebb jelzővel az illatos- és színváltó tokozásokig.

Ha könyvhöz, vagy más papíralapú kiadványhoz tervezünk CD-DVD mellékletet, rendelkezésre állnak a beragasztható víztiszta CD tasakok, a szivacsos és körmös helyezőgombok ("CD-pók") és legesztétikusabb megoldásként a CD-tálcák és DVD tálcák (digipack).

A digipack tálcák a CD/DVD albumok nyomdai kivitelezéséhez használatosak, kettőtől akár hat tálcát is beletehetünk egy közös tokba. Más megoldásként a DVD albumokhoz 'lapozható' DVD tokokat kínálunk egészen 10-12 DVD profi elhelyezésére és csomagolására.

Külön érdemes megfontolni a lefűzhető tokozatok használatát a lefűzhető tasaktól a lefűzhető, (kagyló alakú) kemény C-shell tokokon át, az átlátszótól a teleszínes változatokig, amelyek a megszokott módon szintén elláthatók betétlappal.

A lefűzhető tokozások közül a csúcs a Variopack (ejector) tok, könnyen kezelhető, az alapszínekben rendelhető kilökő karral.

A tokozást is becsomagoljuk, celofánozzuk, vagy zsugorfóliázzuk a jobb, szebb megjelenés érdekében.

A celofánozó gépet irodánkban bemutatjuk, ahol CD/DVD csomagolási mintakollekciónk is megtekinthető.


Back to top