Szolgáltatások

Szolgáltatások

Cégünk CD-R/DVD- és floppy gyártási-, másolási-, szitázási-, CD/DVD/floppy tartalomszerkesztési-, lemágnesezési- rendszertervezési, valamint telepítési és betanítási szolgáltatásokkal is várja ügyfeleit!

 

Gyártás

CD-, DVD- gyártás és csomagolás

 • CD-, DVD- gyártás és csomagolás árak
 • A gyártási folyamat - eltérően az irható CD/DVD technológiától - egyedi tömeggyártást (replikációt) foglal magában. A megrendelésnek megfelelően a gyártást felszerszámozzuk (mesterkészités) és különlegesen tiszta környezetben (műanyagporból) préseljük, majd a felületére grafikát nyomtatunk, tipikusan ofszet, vagy szitanyomással. Ezt követi a csomagolás és a nyomdai anyagok elhelyezése.

 

Másolás

CD/DVD másolás

 • CD/DVD másolás árak
 • A másolási folyamat (duplikáció) előregyártott, univerzálisan írható alapanyagokra történik, amit CD-R/RW, illetve DVD-/+R/RW elnevezéssel forgalmaznak a gyártók. Az "üres" CD/DVD-t először rendszerint grafikával látjuk el (CD/DVD felületnyomás, l. ott), majd a tartalmat ipari készülékek segitségével (a PC-nél megszokott másolási módszerrel) felírjuk (rámásoljuk, beleégetjük). A CD-R/DVD-R tipusok egyszer irható termékek, felirás után törölhetetlenek, szemben a CD-RW/DVD-RW tipusokkal, amelyek külön eljárással letörölhetők és újraírhatók.

 

CD/DVD felületnyomás: Szitázás, tamponozás, digitális nyomtatás, nyomdai munkák

Szitázás, tamponozás, digitális nyomtatás

 • Szitázás, tamponozás, digitális nyomtatás árak
 • CD/DVD/BD felületnyomtatás: Az optikai adathordozók felületének egyediesítésére sokféle techonolóiga megoldás alkalmazható. A gyárak külön ipari tipusokat készítenek és forgalmaznak a technológiától függően. A leghagyományosabb tipusok felülete teljesen jelöletlen és csak az ezüstszinű bevonatot védő lakkréteg borítja (rendszerint 35 mm-ig átlátszó, 35-118 mm-ig klf. ezüst szinben). Ezek a típusok szitázhatók, tamponozhatók, fóliázhatók, amelyet a leginkább tardicionális nyomdatechikával oldanak meg. A szitanyomás lehetőé teszi a (közel) fényképminőségű képek felvitelét is, szokásosan fehér alapra. A digitális nyomás kétféle megoldással lehetséges, tintasugaras nyomtatással, erre átalakitott nyomtatókkal, illetve ú.n. hőnyomtatással (thermal retransfer), szintén speciális nyomtatóművekkel. A tintasugaras nyomás adja a legjobb (fénykép) minőséget, ez a legolcsóbb technológia, viszont a nedvességre és az erős napsugárzásra érzékeny, mert a festék oldódhat, fakulhat. A hőnyomtatás csaknem eléri a tintasugaras képminőséget, érzéketlen a nedvességre és az erős napsugárzásra, továbbá részlegesen karcálló. Mindegyik nyomtatáshoz másféle felületű CD/DVD szükséges. A tintasugaras nyomáshoz papirszerű, szálas szerkezet, amely beszivja a festéket, mig a hőnyomtatáshoz keményre lakkozott, sorjátlan és tökéletesen sima felületet kell biztostani. Ezzel összhangban az árlista is többféle táblázatban sorolja fel a lehetséges választékot.

 

Csomagolási szolgáltatások, megoldások

CD-, DVD-, BD- adathordozók csomagolása

 • Az árlistában különválasztottuk a dobozos, tasakos csomagolásokat és a nyomdai munkával is járó megoldásokat. Ezen túlmenően megoldható a zsugorfóliázás, illetve a celofánozás is.

 

IT biztonság

Mágneses adathordozók törlése: Lemágnesezés - degaussing

 • Lemágnesezési szolgáltatások
 • Az összes mágneses adathordozó letörölhető. Egyes tipusok ezután újra használhatók (szinte megújulnak a lemágnesezés következtében), mások viszont helyreállíthatalanná válnak (media cannot be reused once degaussed), különösen a legújabb nagy koercitiv erejű tipusok, mint pl. a LTO tipusok és a HDD-k (merevlemezek). Leselejtezés előtt a meghibásodott vagy a feleslegessé vált adathordozókat mindenképpen ajánlatos letörölni, nehogy az érzékeny, a belső, a személyi adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek.

 

IT biztonság

Adathordozó darabolás, aprítás, roncsolás

 • Optikai adathordozók biztonságos megsemmisítése aprítással (shredding) - kérje ajánlatunkat!
 • A papír adathordozók megsemmisítésének mintájára az optikai adathordozókat legcélszerűbb apritással megsemmisíteni az IT biztonság érdekében. A megsemmisítés eredményeképpen keletkezet műanyag hulladék újra hasznosítható, de legalábbis - veszélyes hulladék minősítése miatt - biztonságosan tárolható. A európai adatvédelmi szabványok szerint a papiralapnál megszokott besorolás szerint a normál irodákban elegendő a DIN P3-P4 szint, ennek felel meg a CD-DVD-bankkártya esetében a DIN O3 minősítés (4*38 mm-es konfetti). A fokozott biztonságú területeken javasoljuk a DIN P5, iletve a DIN O4 szintet - ami kb. 2*15 mm-es konfetti apritékot szolgáltat. Cégünk jelenleg a P4-O3 szinten szolgáltat darabolást.

 

. CD-R/RW Audio, video CD CD-ROM DVD-R/RW DVD-ROM DVD video BD-R (HD-R) USB sD HDD LTO, DLT,DAT FLOPPY
Gyártás . + + . + + . . . . . Formázás
Másolás * + + . + . . + + + . . +
Grafika digitális nyomtatása a felületre:

Tintasugarasan

Hőnyomtatással

 

 

+

+

 

 

+

+

 

 

 

 

 

+

+

. .  

 

+

+

. . . . .
Szitázás + + + + + + + + + . . +
Lakkozás, dombornyomás + + + + + + + + + . . +
Tamponozás + + + + + + + + + . . +
Cimkézés N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A + + + + +
Ofszetnyomás . + + . + + . . . . . .
Csomagolás + + + + + + + + + . . +
Nyomdai anyagok + + + + + + + + + . . +
Tartalomszerkesztés + . + + + + + + + . . +
Lemágnesezés . . . . . . . . . + + +
Megsemmisités, apritás + + + + + + + + + . . +
Ujrahasznositás, környezetbarát tárolás + + + + + + + + + . . +

+= igen ;  N/A= nem ajánlott (de megoldható) ; *= tipusok:

Back to top